Är det viktigt att välja ekologiskt vin?

God information är som alltid grunden för aktiva val. Det är där det hela måste börja, när det gäller såväl ekologiska viner som produkter med annan klassificering eller märkning. Vad tycker du som vinkonsument, hittar du den information du söker och får du svar på dina funderingar? En fråga från Vinpiloterna kan handla om just produktinformation och hur den ska utformas för att fungera som bäst.

När ett vinval kan göras utifrån tydlig information är prioritering nästa steg. Hur viktigt är det för er vinkonsumenter att exempelvis kunna välja ett ekologiskt vin? Hur resonerar ni kring ekologi i ett visst vinsammanhang och vad är ett ekologiskt utbud värt i termen pris? Intressanta och viktiga frågeställningar.

Som Vinpilot kan du exempelvis få frågor om ekologi och hållbarhet, certifieringar och märkningar. Helt solklart är att vinintresserade konsumenter på ett generellt plan gärna väljer en ekologisk produkt – när prisnivån är rätt, informationen tydlig, märkningen relevant och flaskan attraktiv. Men vad tycker just du?

Ämnet hållbarhet är högaktuellt och inom Vinpiloterna tar vi upp frågan, både via enkäter och panelträffar. Är du intresserad av hållbara vinval? Anmäl dig till Vinpiloterna.